Сите за класичен блек џек. Блек Џек 21 - Стратегија, правила и бесплатна игра

Класичен Блек Џек или Блек Џек 21 е лесно најосновна верзија на играта. Играчите уживаат во оваа верзија, бидејќи им овозможуваат некои од најфлексибилните опции за обложување и генерално го олеснуваат играчите на било која оценка за вештина да го следат акцијата. Ние ги разгледуваме целата игра, и се што треба да знаете е подолу.

Игра за вистински пари

Блек Џек Класик Основи

Оваа игра е една од наједноставните за играње и уживање. За да играте 21 блек џек, сè што треба да направите е да пронајдете сигурен казино. Откако ќе го направите, ќе можете да го следите Gameflow. Еве еден дефект на она што основите на играта се сведуваат.

 • Блек Џек Класик се игра против дилерот
 • Играта најчесто има една палуба
 • Сите карти од 2-9 се вредни за нивната прикажана вредност
 • Сите карти од 10 до K се вредни за десет поени
 • Aces се посебни, бидејќи тие можат да бидат во вредност од една точка или 11 поени

Играта има многу едноставен подесување каде што ќе се занимавате со две картички на почетокот. Двете картички се соочуваат со лицето против картичките на дилерот и картичките. Откако ова е надвор од патот, играта на 21 Блек Џек онлајн може да започне.

Како да се игра Блек Џек Класик

Класичната верзија на играта е една од најпопуларните таму. Тоа е доволно едноставно да се учи, а фактот дека дилерот користи само еден 52-картичка палуба значи дека играчите имаат многу подобра куќа раб за да се справи со.

Тоа е зошто Блек Џек 21 онлајн не е најчеста игра достапна, но несомнено е една од најдобрите кои уживаат ако играте против дилер на казино. Еве ги правилата што треба да се земат предвид при играње на оваа верзија:

 • Ако добиете право 21-точка рака од самиот почеток (обично со ACE и десет-вредност картичка), ќе победи автоматски
 • Треба да добиете природен блек џек во исто време дека дилерот го прави, играта ќе се реши како вратоврска, исто така наречена "притисни" во 21 Блек Џек онлајн
 • И играчот и дилерот ќе изгубат ако нивната рака надминува 21 вкупна поени. Ова се нарекува "биста" во блек џек терминологија

Сепак, работите се интересни ако вашите први две раце се решени и имате помалку од 21 поен. Ова секогаш ќе биде случај. Од оваа точка, можете да изберете од бројни опции:

 • Удри: Вие го земате хит акцијата кога сакате да ја подобрите раката и подготвени да ризикувате да цртате друга картичка.
 • Стои: Вие стоите ако верувате дека вашата тековна рака е многу подобра од дилерот и ви дава највисока веројатност за победа.
 • Подели: Ги поделите рацете ако сте сигурни дека добиените раце ќе ви дадат подобри шанси за победа.
 • Двоен надолу: Играчите двојно надолу кога се уверени дека нивната рака ќе победи, и тие сакаат да добијат максимална вредност од тоа со удвојување на износот на трчање.
 • Предавање: Ако мислите дека вашата рака нема шанси за победа, можете да одберете да се предадете.

Правила на Блек Џек Класик

Разбирливо, игра од 21 црн Џек има некои други специфични правила кои треба да имате брз поглед пред да направите. Тие се релативно лесно да се посветат на меморијата, па не треба да имате проблеми да стигнете до дното на 21 игра со карти.

 • Во повеќето класични верзии на Блек Џек, дилерот треба да погоди на мека 16 и да застане на мека 17
 • Природниот блек џек ќе плати 3: 2, а природен блек џек е исто така посилен од било која друга картичка со 21-вредност
 • Во класичен блек џек, можете да ги поделите рацете еднаш и потоа притиснете неколку пати на секоја раскада рака. Меѓутоа, ако сте поделени пар на ACEs, вие само ќе добиете една картичка за секоја ACE што ја имате.
 • Сепак, може да поделите повеќе парови.
 • Понекогаш, можете да се удвоите надолу по разделувањето, во зависност од верзијата на играта.
 • Играчите не смеат да им биде дозволено да се удвојуваат на одредени картички и обично се дозволени да се удвојуваат на картички до 9, 10 или 11 поени.
 • Ако одберете да го удвоите вашиот облог на вашите отворање картички, автоматски ќе се занимавате со трета картичка.
 • Класичниот блек џек ви овозможува да купите залог за осигурување, но оваа залог генерално се смета за лоша идеја.

Овие правила на класичен блек џек треба да ви помогнат понатаму во играта. Секоја игра има тенденција да биде малку поинаква, па затоа е најдобро да се разгледаат конкретните правила. На пример, 21 + 3 Блек Џек ќе има посебен "покер" стилски залог и ќе воведе малку различни правила.

Блек Џек Класик исплати

 • 6: 5 Ако дилерот покажува кец
 • 3: 2 на природен блек џек

Блек Џек Класична стратегија

Постојат генерално два начина да играат класичен блек џек. Ќе треба да размислите дали дилерот стои на меки 17 или хитови на меки 17. И двете ќе бидат применливи во зависност од специфичните правила на играта. Блек Џек 21 ви овозможува да импровизирате во зависност од ситуацијата.

 • Застанете на 18 + поени на тешко раката на играчот против 2-а (дилер на дилерот
 • Хит на 4-7 поени на раката на играчот против дилерот 2-А (дилер хитови на мека 17)
 • Двојно надолу на 17 поени на раката на играчот против дилерот 2-6, инаку погоди ако дилерот покажува 7-А (дилер хитови на меки 17)
 • Секогаш поделете ја раката на играчот, покажувајќи 88, 99, АА, кога дилерот хитови на меки 17. Некои исклучоци постојат. На пример, ќе застанете на 7 и 10 дилер ако имате 99.

Секоја ситуација во игра на класичен блек џек е уникатна. Тоа е причината зошто ние сме набројани само неколку од можните курсеви за акција. Вие не мора да ги меморирате сите овие оптимални драми, бидејќи можете едноставно да ја погледнете стратегијата која упатува на една од графиконите.

popup

Добијте импресивен бонус од безбеден онлајн казино

300€