Живо Казино Блек Џек

Играта на блек џек еволуираше брзо. Денес, Live Blackjack е едно од основните онлајн казина, и тоа е заслужено пофалено како еден од најдобрите блек џек игри за играње. Додека жив блек џек онлајн ги менува некои од правилата, голем дел од играта останува непроменета. Ајде да погледнеме.

Основи на жив блек џек

Не постои многу што е различно помеѓу играта на живо блек џек и другите верзии што можеби сте ги доживеале онлајн. Клучната разлика тука е тоа што играте во друштво на живи дилери и сеуште уживајте во играта од далечина, додека традиционалната онлајн верзија се игра со само софтвер. Еве неколку работи за да се забележи:

 • Живо Блек Џек се игра со играчот против куќата
 • Секоја игра ќе има помеѓу две и осум палуби
 • Уште еднаш, треба да стигнете до 21 поени без раздор
 • Сите картички меѓу две и девет ја задржуваат својата номинална вредност
 • Сите карти од десет до крал се вредни за десет поени
 • Аце може да биде во вредност од 1 или 11 поени во зависност од ситуацијата

Има некои други мали разлики за да се забележи овде. Во живо онлајн Блек Џек игри обично имаат две правила, во зависност од казиното, за картичките на играчот. Тие може да се справат со лицето надолу или се соочуваат.

Сепак, дилерот речиси сигурно ќе добие една картичка нагоре и една картичка со лицето надолу. Втората картичка обично се игра откако играчот одлучи какви дејства ќе ги преземат.

Како играте во живо блек џек?

Сега, кога сме исчистиле некои од основите на LiveblackJack искуство, време е внимателно да погледнеме како всушност играте. Бидејќи можете да играте Блек Џек онлајн во живо, постојат некои мали прилагодувања на правилата, но во целост, процесот е јасен. Ајде да погледнеме.

 • Играч победи целосно ако има природен блек џек (10-точка картичка + кец)
 • Ако некој играч и дилер имаат блек џек, играта оди во "притисни"
 • Било која партија ќе изгуби ако тие биста, тоа е нивната рака надминува 21 поени

Меѓутоа, ако почетната рака на играчот е помала од 21 поен, тие можат да продолжат со многу различни курсеви за акција. Во суштина, играчите се запрашани дали сакаат да го погодат, стојат, двојно надолу, поделени или предаваат. Еве кратко објаснување за секој:

 • Удри: Друга картичка се занимава со играчот.
 • Стои: Играчот е среќен со нивната рака и не бара повеќе картички.
 • Двоен надолу: Играчот е уверен во нивните картички и сака да ја зголеми големината на облогот со две пати.
 • Подели: Играчот одлучува да ја подели својата почетна рака во две одделни раце и назад на новата рака со иста сума на пари.
 • Предавање: Играч не гледа начин за победа. Тие се предаваат и закрепнуваат половина од нивната облога.

Откако некој играч направи одлука, играта на Блек Џек онлајн во живо продолжува со дилерот во живо која ја прима својата втора картичка. Има и некои други интересни правила за овде, исто така:

 • Откако сите чекори се репродуцираат, рацете се споредуваат
 • Ако двете раце имаат иста вредност, ова ќе резултира со притисок, и ќе ги вратите парите назад
 • Играчот ќе победи дури и пари ако дилерот бисти

Повеќе правила за блек џек во живо

Клучот за освојување на играта на Live Blackjack е да дознаете се што можете за неговите правила. Постојат многу работи што треба да се разгледаат тука, но ние сме сигурни дека ќе ги наведете сите што треба да ги знаете на брз и достапен начин. Блек Џек онлајн дилер во живо не треба да биде различен од повеќето игри, и тоа не е. Еве што нудат услуги за дилери на Блек Џек.

 • Игра на живи дилери Блек Џек се игра со две до осум палуби
 • Палуби се мешаат по секој круг за да ги минимизираат опциите за броење на картички
 • Ако двата играчи имаат еднакви раце, играта ќе резултира со притисок
 • Дилерот секогаш ќе удри во рака во вредност од 16 поени
 • Дилерот ќе застане на мека 17 рака
 • Играчот е во состојба да се подели еднаш на рака
 • Сепак, играчот нема да може да се подели 4S, 5s или картички во вредност од 10 поени
 • Играчите нема да можат да реплицираат
 • Играчите можат да се дуплираат само на 9, 10 и 11-ти
 • Сите сплит картички и резултат на рацете се подобни за двојно надолу залог
 • Ако дилер има лице-up Ace, играчите повеќе не можат да се предадат

Онлајн Блек Џек во живо дилери едвај некогаш врежан во камен. Со други зборови, можете да очекувате некои од овие правила да бидат малку поинакви. За среќа, онлајн казина секогаш ќе ве презентира со многу детална листа на она што да се очекува со секоја игра да се качат.

Како игра на Live Blackjack Payout?

Исплатата тука всушност е многу лесно да се следи. За вашата дури пари исплата, соодносот е 1: 1. Блек Џек ќе плати 3: 2, а осигурителниот залог ќе се исплати со стапка од 2: 1.

Live BlackJack Стратегија: Што да знаете

Разбирливо, сакаш да бидеш подобар при играње на блек џек во живо. Просечната куќа EDGE е 0,42%, и без оглед на некои помали правила, тоа ќе биде просечната предност што е доста корисна. Оваа куќа раб се однесува на игри кои имаат нешто помеѓу 4 и 8 палуби.

Постојат неколку работи што треба да ги имате на ум кога барате да играте Live Blackjack дилер. За почеток, не сакате да се удвоите на 11 против 10-тиот дилер. Сеуште можете да се удвоите на 9, 10, или 11, сепак.

Имајте на ум дека удвојувањето надолу или разделувањето може да биде ризично, особено ако играте против Ace на дилер.

popup

Добијте импресивен бонус од безбеден онлајн казино

300€